Lungu: „Municipiul Suceava se află în scenariul verde, în care toți copiii merg la școală”Municipiul Suceava se încadrează, în prezent, în scenariul verde, în care toți copiii vor merge la școală, a declarat primarul Ion Lungu. Orașul a fost, în primăvară, cel mai mare focar de coronavirus din țară și s-a aflat, atunci, în carantină timp de mai bine de o lună.

Primarul a spus, potrivit sursei citate, că în această perioadă va discuta cu directorii de şcoli şi cu profesorii pentru a identifica spaţii suplimentare pentru organizarea procesului de învăţământ în siguranţă pentru elevi şi cadre didactice, ţinând cont de regulile impuse în contextul evoluţiei infecţiilor cu noul coronavirus.

„Să vedem ce soluţii găsim să aducem copiii toţi la şcoală, aşa cum spune azi scenariul verde. Azi, noi ne încadrăm în scenariu verde. Avem 0,4% cazuri în municipiul Suceava. Voi merge la fiecare şcoală să vedem ce este de făcut, ce spaţii suplimentare găsim şi cum văd profesorii, directorii de acolo organizarea noului an şcolar”, a spus Ion Lungu.

Municipiul și județul Suceva au fost cel mai grav lovite de epidemia Covid-19, în primăvară, când orașul a fost plasat în carantină timp de mai bine de o lună, pe fondul unor nereguli masive în instituțiile medicale și la nivelul autorităților locale. Când a ieșit din carantină,la mijlocul lunii mai, Suceava avea în continuare cel mai mare număr de infectați din țară. Județul Suceava a ajuns pe locul 2 din punct de vedere al numărului de infectări abia la mijlocul lunii iulie, când a fost depășit de București.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.