Prins conducând beat și fără permis un BMW cu volan pe dreapta, un bărbat din Bilca a refuzat testarea alcoolemiei


Miercuri, 26 august 2020, ora 00.48, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată anonim prin SNUAU 112 despre faptul că este un șofer beat în stația Peco Gălănești cu un autoturism BMW înmatriculat în Marea Britanie.

S-au efectuat verificări, iar pe Drumul Național 2 H, pe raza comunei Gălănești, a fost oprit pentru control autoturismul BMW ce se deplasa din direcția Vicovu de Jos către Rădăuți. Conducătorul autoturismului a întors autoturismul în intersecția DN2H cu DJ178 F și a oprit apoi autoturismul pe partea dreaptă în parcarea din apropierea Primăriei com. Gălănești. Autoturismul susmenționat este prevăzut cu postul de conducere pe partea dreaptă.

De pe partea dreaptă, de la volanul autoturismului, a coborât o persoană de sex masculin care a declarat verbal faptul că se numește Moise Petru, de 40 ani, din com. Bilca și nu are asupra sa actul de identitate și nici documentele autoturismului. În urma verificării în bazele de date, s-a constatat faptul că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule.

Întrucât conducătorul auto, emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest însă conducătorul auto a refuzat. Șoferul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, loc unde în prezența medicului de gardă a refuzat recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „refuzul de la prelevarea de mostre biologice” și „conducere fără permis”.
Mai nouă Mai veche