Urmărire cu focuri de armă, la Pătrăuți, după un Alfa Romeo cu volan pe dreapta. Polițiștii au pierdut urma fugarului din cauza prafului de pe drum


Vineri, 14 august 2020, ora 18.25, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Poliței municipiului Suceava - Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi specifice în vederea identificării în trafic a conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, cu autospeciala de poliție din dotare a efectuat semnalul regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase, autoturismului marca Alfa Romeo de culoare albastru, înmatriculat în Marea Britanie, prevăzut cu volanul pe partea dreaptă, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin.

La observarea semnalelor acustice şi luminoase conducătorul autoturismului vizat a demarat în trombă spre Pătrăuți.

Întrucât conducătorul autoturismul nu a oprit s-a procedat la urmărirea acestuia pe D.N.2 aproximativ 5 km, după care conducătorul autoturismului a virat dreapta pe un drum comunal neclasificat spre Pătrăuţi.

La ieșirea de pe D.N. 2 pe drumul comunal susmenționat, unul dintre agentii de poliţie, pasager pe scaunul din partea dreaptă faţă a executat un foc de avertisment în plan vertical și unul asupra pneurilor autoturismului urmărit cu arma din dotare.

Întrucât pe drumul comunal respectiv vizibilitatea era foarte redusă datorită prafului ridicat de autoturismul urmărit, la prima intersecție din loc. Pătrăuți, s-a pierdut urma autoturismului în cauză.
În urma activităţilor de căutare autoturismul urmărit a fost identificat în cătunul de rromi de pe raza localităţii Pătrăuţi, abandonat în curtea unui imobil, în autoturism nefiind identificată vreo persoană.

În urma cercetărilor efectuate conducătorul auto a fost identificat ca fiind Ionuț-Abel B., de 23 de ani, din Pătrăuți.

S-a procedat la verificarea în baza de date din care reiese faptul că susnumitul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche