Un șofer beat și fără permis care s-a trântit cu un Matiz într-un gard, la Marginea, a fost reținut în arestul IPJ Suceava



Vineri, 14 august 2020, la ora 12.27, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea au fost sesizați cu privire la faptul că Anton P., de 32 de ani, a condus un autoturism pe drumul comunal neclasificat din localitate, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, fără a deține permis de conducere și a intrat în coliziune cu un gard al unei locuințe, provocând distrugeri.

A fost identificat cel în cauză, pedestru, și care a declarat faptul că în jurul orelor 12.20, în timp ce se afla sub influență băuturilor alcoolice, a pornit autoturismul marca Daewoo Matiz, care se afla în curtea locuinței sale, după care s-a deplasat cu acesta pe drumul comunal neclasificat din localitate, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un gard. S-a procedat la testarea sus-numitului, cu aparatul etilotest, rezultând 1,65 mg/l alcool pur în aerul expirat iar ulterior i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, s-a procedat la verificarea bazelor de date ale Poliției Române, stabilindu-se faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

În urma consultării procurorului de serviciu și a probatoriului administrat s-a dispus reținerea lui suspectului pentru o perioada de 24 ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche