Un bărbat din Poiana Negri a băut la o terasă după care a urcat la volan și s-a răsturnat cu mașina după doi kilometri


Vineri, 14 august 2020, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 15 Vatra-Dornei, efectuând controlul circulației rutiere în punct fix la intersecția DN 17 Poiana-Negri, de pe raza comunei Dorna-Candrenilor, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană ce părea sub influența băuturilor alcoolice a ieșit de pe terasa barului Mari-Elena situat în apropiere, după care s-a urcat la volanul autoutilitarei marca Kangoo deplasându-se pe DJ 174D spre satul Poiana - Negri.

Procedându-se la urmărirea acestuia pe DJ 174D apoi pe DC Dorna 1, de pe raza satului Dorna-Candrenilor, pe o distanță de aproximativ doi kilometri, autoutilitara în cauză a fost găsită răsturnată pe partea carosabilă, prezentând multiple avarii ale caroseriei, iar în interior nu se afla nicio persoană.

Ulterior a fost identificat conducătorul auto al acesteia, Petru C., de 58 de ani, din localitate, care nu a suferit leziuni corporale în accidentul de circulație produs.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto a rezultat o valoare de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat acesta fiind condus la Spitalul municipal Vatra-Dornei unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, refuzând-o pe cea de-a doua.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche