Buletin de presă, 23 septembrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 22.09.2020, ora 07:40, în timp ce conducea autoutilitara pe un drum neclasificat din comuna Putna, în dreptul unui imobil, un localnic de 30 de ani a efectuat un viraj la stânga pentru a intra în curtea imobilului fără a acorda prioritate de trecere mopedului condus de un localnic de 24 de ani, care circula regulamentar din sens opus, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident a rezultat rănirea mopedistului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători de vehicule au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului autoutilitarei şi de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 24 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea recoltării alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, bărbatul de 24 de ani nu posedă permis pentru nicio categorie auto, iar mopedul nu este înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.09.2020, ora 18.25, în timp ce conducea atelajul hipo pe un drum neclasificat din localitatea Horodniceni, un localnic de 54 de ani a sărit din coșul atelajului către stânga cu intenția de a traversa drumul, moment în care a fost acroșat de autoturismul condus de un localnic de 30 de ani, care circula din spate şi se angajase în depăşirea atelajului.
Din accident a rezultat rănirea căruţaşului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători de vehicule au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul căruțașului, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 22.09.2020, ora 02.40, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Narciselor din localitate autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.44 mg/l pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.09.2020 , ora 19.05, o patrulă din cadrul Poliției orașului Cajvana a oprit pentru control pe DC43 din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 44 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat faptul că, autorizaţia de circulaţie provizorie este expirată.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 44 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. Suceava.
Mai nouă Mai veche