Buletin de presă, 24 septembrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 23.09.2020, în jurul orei 08.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, în faţa unei societăţi comerciale, un bărbat de 52 de ani din comuna Dumbrăveni a surprins şi accidentat o localnică de 45 de ani angajată în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără a se asigura corespunzător.
Din impact a rezultat rănirea femeii de 45 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 23.09.2020, lucrători din cadrul Serviciul de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Suceava în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.
Cu ocazia verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, societatea comercială a expediat cantitatea totală de 144,19 mc cherestea rășinoase din locuri identificate prin alte coordonate geografice decât cele corespunzătoare provenienței legale și a emis in perioada 01.04.2020-19.09.2020, un număr de 29 de avize de insoțire a materialului lemnos, cu care a expediat cantitatea totală de 144,19 mc cherestea rășinoase.
De asemenea s-a constatat faptul ca operatorul economic nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate in punctul de lucru si operează in mod eronat datele in aplicația informatică.
În cauză s-au aplicat 3 sancţiuni contravenționale in valoare de 8.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 144,19 m.c. lemn cherestea rășinoase în valoare de 103.672,61 lei.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 23.09.2020, ora 16.30, Secţia 4 Poliţie Rurală Gălănești a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de Judecătoria Rădăuţi, faţă de un bărbat de 37 de ani din comuna Gălăneşti, condamnat la o pedeapsă de 1 an și 2 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.
Bărbatul de 37 de ani a fost identificat de poliţişti la domiciliu, fiind reţinut, escortat şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani.
Mai nouă Mai veche