Buletin de presă, 7 septembrie 2020 - IPJ Suceava


Bărbat reținut de polițiști pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul prelevării de mostre biologice”

La 06.09.2020, ora 15.24, Secţia 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că, pe DC 85 D Alexeni, din comuna Poiana Stampei, un autoturism a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat atât autoturismul care prezenta avarii la bara din spate în urma coliziunii cu un indicator rutier, cât şi conducătorul auto, un localnic de 45 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 45 de ani are permisul de conducere anulat, iar certificatul de înmatriculare este suspendat pentru lipsă ITP.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital în prezenţa personalului medical a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul prelevării de mostre biologice”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 45 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 06.09.2020, ora 22.15, în timp ce conducea autoturismul pe DC 70 A, în afara localității Cumpărătura, la intersecția cu DN 2, o femeie de 20 de ani din comuna Cornu Luncii nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un bărbat de 40 de ani din municipiul Suceava, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident a rezultat rănirea atât a conducătorului auto de 40 de ani, cât şi a unei pasagere din autoturismul condus de femeia de 20 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 06.09.2020, în jurul orelor 23.50, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H în localitatea Bădeuţi, într-o curbă ușoară la dreapta, un bărbat de 32 de ani din comuna Marginea a intrat în depășirea autoturismului condus de un bărbat de 24 de ani din municipiul Rădăuţi, moment în care a intrat în coliziune atât cu acesta cât şi cu autoturismul care circula regulamentar din sens opus, condus de un bărbat de 58 de ani din comuna Grăniceşti.
Din impact conducătorul auto de 32 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a acroşat cu partea lateral dreapta autoturismul condus de un bărbat de 22 de ani din oraşul Cajvana, care circula în faţa sa, pe aceeaşi direcţie de mers.
Din impact autoturismul condus de bărbatul de 22 de ani din oraşul Cajvana a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către o femeie de 37 de ani din comuna Dumbrăveni.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 32 de ani din comuna Marginea, a conducătoarei auto de 37 din comuna Dumbrăveni, precum şi a unui bărbat de 47 de ani din comuna Dumbrăveni, pasager în acelaşi autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto implicați au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 06.09.2020, în jurul orei 00.50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate autoturismul condus de un bărbat de 20 de ani din comuna Comăneşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 20 de ani nu posedă peremis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 06.09.2020, în jurul orelor 11.49, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe pe DN 2, în comuna Dărmănești autoutilitara condusă de un localnic de 53 de ani, care a fost înregistrată de aparatul radar, circulând cu viteza de 103 km/h, în localitate, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară i s-a suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 zile.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 53 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 06.09.2020, în jurul orelor 17.34, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DJ 208A în localitatea Rușii Mănăstioara, autoturismul condus de un bărbat de 60 ani din comuna Udești.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche