Buletin de presă, 8 septembrie 2020 - IPJ Suceava


Bărbat reținut de polițiști pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul de la prelevarea de mostre biologice”

La 06.09.2020, ora 22.15,o patrulă din cadrul Poliției orașului Frasin a oprit pentru control pe DN 17A din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 29 ani din comuna Păltinoasa.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 29 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital în prezenţa personalului medical, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, bărbatul de 29 de ani fiind reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în CRAP al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.


Sancțiuni în valoare de 258.280 lei aplicate de polițiștii rutieri

În scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, în perioada 04-06.09.2020, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din judeţ a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare, ocazie cu care au aplicat 535 sancțiuni contravenționale în valoare de 258.280 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 40 permise de conducere, au retras 13 certificate de înmatriculare și au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier.


Acțiune a polițiștilor pe linia respectării prevederilor legale privind transportul de material lemnos

În perioada 03.-04.09.2020 si 07.09.2020, poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava - Serviciul de Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice în cooperare cu specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au acționat pe DN2E, pe raza comunelor Păltinoasa, Cornu Luncii, Valea Moldovei şi Mălini, pe linia respectării prevederilor legale privind transportul de material lemnos, ocazie cu care au constatat următoarele:

La data de 03.04.2020, ora 04.50, poliţiştii au oprit pentru control pe raza comunei Cornu Luncii autoutilitara condusă de un bărbat din Capu Codrului, care transporta, conform avizului de însoţire, 4,20 mc cherestea de esenţă rășinoase.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul materialului lemnos, s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cu 3,27 mc in plus fată de volumul înscris în avizul de însoțire.
De asemenea, s-a constatat faptul că, specificațiile înscrise in avizul de însoțire prezentat pentru control, nu corespund cu specificațiile materialului lemnos transportat.
În cauză, s-au aplicat două sancțiuni contravenționale in valoare totală de 11.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 3,27 mc cherestea rășinoase, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Mălini.


La 03.04.2020, ora 05.50, o patrulă de poliţie a oprit pentru control în localitatea Sasca Nouă ansamblul auto format din cap tractor și remorcă condus de un bărbat care transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 44,62 mc cherestea de esenţă rășinoase.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul materialului lemnos,s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cu 8,75 mc în plus fată de volumul înscris in avizul de însoțire.
De asemenea, s-a constatat faptul că specificațiile înscrise în avizul de însoțire prezentat pentru control, nu corespund cu specificațiile materialului lemnos transportat.
În cauză, s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 8,75 mc cherestea rășinoase, care a fost predată in custodie Ocolului Silvic Mălini.


La 03.04.2020, ora 11.50, o patrulă de poliţie a oprit pentru control pe raza localităţii Berchişeşti autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Slatina, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto a declarat că nu deţine documente de proveniență pentru materialul lemnos transportat, s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta 2,86 mc cherestea de esenţă răşinoase.
In cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 2,86 mc cherestea(grinzi) de esenţă rășinoase, care a fost predată in custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.


La 04.04.2020, ora 11.50, o patrulă de poliţie a oprit pentru control pe raza comunei Capu Codrului autoutilitara condusă de un bărbat care transporta, conform avizului de însoţire cantitatea de 9,68 mc cherestea de esenţă rășinoase.
Din verificările efectuate s-a constatat faptul că, în baza aceluiaşi aviz de însoţire s-a efectuat un transport multiplu de material lemnos, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 07.09.2020, în jurul orei 09.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ175 din comuna Moldova – Suliţa, un bărbat de 51 de ani a acroşat cu oglinda retrovizoare dreapta, un localnic de 80 de ani, care se deplasa pe bicicletă din direcţia opusă în zona axului drumului.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din primele verificări a rezultat că, vinovat de producerea accidentului, este biciclistul care nu s-a deplasat regulamentar pe partea carosabilă.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 07.09.2020, ora 16.41, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208A - strada Sucevei din comuna Bosanci, o femeie de 49 de ani din comuna Udeşti nu s-a asigurat la plecarea de pe loc și nu a acordat prioritate de trecere motocicletei condusă de un localnic de 19 ani, intrând în coliziune cu aceasta.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea motociclistului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 07.09.2020, ora 19.00, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe D.J 208 S, pe raza localității Gulia, o localnică de 14 ani nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj la stânga și a fost acroșată de autoturismul condus de un bărbat de 26 de ani din oraşul Dolhasca care circula din spate în aceeași direcție de mers și care se angajase în depășirea acesteia.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a biciclistei, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 07.09.2020, ora 00.02, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Tudor Vladimirescu, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 28 ani din judeţul Iași.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 28 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 07.09.2020, ora 07.55, o patrulă din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza comunei Ciocăneşti, autoturismul condus de un localnic de 46 ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultând fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche