Expoziția Internațională de Grafică Satirică Bucovina, ediția a XIV-a 2020Muzeul Național al Bucovinei, Consiliul Județean Suceava și Asociația „Gândește” au organizat a XIV-a ediție a Expoziției Internaționale de Grafică Satirică BUCOVINA, având în acest an tema : „Când ții un stilou ești în război“ (Voltaire).

Expoziția este deschisă în Foaierul Muzeului de Istorie Suceava, în perioada 15 septembrie – 10 noiembrie 2020.

S-au înscris 311 caricaturiști cu 901 de caricaturi, din 56 de țări. Participarea a fost numeroasă, peste media edițiilor anterioare.

Caricaturiștii de marcă din întreaga lume: Luc Vernimmen și Constantin Sunnerberg din Belgia, AMORIM – Brazilia, Tsocho Peev – Bulgaria, Qiang Liu – China, Ángel Ramiro Zapata Mora (care a fost câștigătorul premiului I la o ediție anterioară) – Columbia, Ridha H. Ridha – Germania, Jitet Kustana - Indonezia, Jordan Pop Iliev – Macedonia etc., precum și artiștii caricaturiști români, Constantin Ciosu - Bacău, Constantin Pavel (laureatul anului trecut) – Focșani, Viorel Corodescu (COV) – Suceava au adus un important aport la valoarea expoziției din acest an.

Chiar de la început, de la primele ediții, această competiție a crescut în numărul de participanți și valoare, fiind popularizată de multe site-uri de specialitate din lume.

Juriul Expoziției:
Mihai Pânzaru Pim – caricaturist
George Licurici – caricaturist
Ovidiu Ambrozie Bortă BOA – caricaturist.

Premianții din acest an sunt:

1. Hule Hanusic– Austria - Premiul I – 500 € + diplomă + medalia de aur
2. Mark Winter – UK - Premiul II - 300 € + diplomă
3. Vladimir Soldatov - Rusia - Premiul III - 100 € + diplomă

Galym Boranbayev – Kazakhstan - Mențiune - diplomă + medalie
Sergey Sichenko - Israel - Mențiune - diplomă + medalie
Kivokurtseva Alexe – Rusia - Mențiune - diplomă + medalie
Mai nouă Mai veche