FOTO Contrabandiști de țigări suprinși în flagrant de polițiștii de frontieră, la Falcău

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au desfășurat diverse acțiuni, una pe linia combaterii contrabandei cu țigări în urma căreia au confiscat aproximativ 10.000 pachete țigări.

Luni, 28 septembrie 2020, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost demarată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 13.40, un echipaj al poliției de frontieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau către interiorul țării, în spate, colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre localitatea Falcău.

În cel mai scurt timp, au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, iar la fața locului au fost descoperit cinci colete voluminoase care conțineau țigări.

Drept urmare, coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 116.649 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate toate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche