FOTO O tânără de 19 ani a murit, vineri dimineață, într-un groaznic accident rutier, la Preutești

Vineri, 25 septembrie 2020, la ora 07:02, polițiștii au fost sesizați prin 112 despre faptul că pe DJ 208, la Basarabi, comuna Preutești, județul Suceava, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Echipa operativă din cadrul Compartimentului Rutier s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care s-a stabilit că Petru Maftei, de 30 ani, din Fălticeni, în timp ce conducea autoutilitara marca Iveco pe DJ 208, pe raza localității Basarabi, din direcția Fălticeni către Dolhasca, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoturismul marca Renault, condus de Roxana Țipău, de 19 ani, din Dolhești, care circula din sens opus.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face Petru Maftei, care a pătruns pe constrasens.

În urma producerii accidentului a rezultat decesul Roxanei Țipău și vătămarea corporală a Gabrielei F., de 20 de ani, din Dolhești, pasageră în autoturismul Renault. Tânăra a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul județean Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul „politraumatism prin accident rutier”.

Șoferul autoutilitarei a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00, și i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” prevăzută de art. 196 alin. 2 și 3 din Codul Penal și „ucidere din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 192 al. 1 și 2 din Codul Penal.

Mai nouă Mai veche