Orașul Siret a intrat în scenariul roșu! Școala se mută online, restaurantele și sălile de păcănele se închid, slujbele religioase pot fi oficiate doar în aer liber



Orașul Siret din județul Suceava a intrat în scenariul roșu după ce incidența cazurilor de Covid a ajuns la peste 7 la mia de locuitori.

Autoritățile au luat deja măsuri pentru a evita carantinarea localităţii: au închis unitățile de învățământ, dar și restaurantele și cafenelele abia redeschise.

Orașul a intrat în scenariul roșu din cauza focarului de coronavirus care a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie.

Aici sunt confirmate 38 de cazuri, atât pacienți cât și angajați, iar aceștia din urmă au intrat în contact și cu alte persoane din afara spitalului. Ca urmare, incidența cazurilor la mia de locuitori a crescut exploziv, iar autoritățile au fost nevoite să ia măsuri urgente.

Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” și Școala Gimnazială „Petru Mușat”, unde funcționează și grădinița orașului, s-au închis de joi dimineață. Pentru cei aproape 1.900 de elevi din ciclul primar, gimnazial, dar și pentru liceeni, cursurile se vor ține online cel puțin pentru următoarele două săptămâni.

Începând de joi, industria HoReCa își va putea derula activitatea exclusiv la terase, iar slujbele religioase se vor ține numai în aer liber, credincioșii având obligația să poarte mască de protecție.

În cazul în care numărul cazurilor va continua să crească, autoritățile iau în considerare posibilitatea carantinării localității. 
Mai nouă Mai veche