Orașul Siret este în scenariul roșu și ar putea intra în carantină! Focar de Covid la Spitalul de Psihiatrie după o petrecere cu toți angajațiiUn focar de Covid-19 a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din orașul Siret, județul Suceava. Instituția Prefectului a confirmat că 38 de pacienți și angajați ai spitalului au fost deja testați pozitiv, iar din informație noastre numărul total al cazurilor din oraș este de aproximativ 80 persoane testate pozitiv. 

Incidența cazurilor în orașul Siret ar fi așadar de 8 persoane infectate la mia de locuitori, cu mult peste limita de carantină de 3 cazuri la mia de locuitori.

Decizia privind orașul Siret va fi luată joi, într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Angajații spitalului s-au infectat după ce au participat la o petrecere. Cinci dintre participanți erau abia reveniți din concediu. Angajații i-au infectat la rândul lor pe pacienți. Între timp, alte cazuri au fost depistate și în rândul cadrelor didactice din oraș.

„La Spitalul de Psihiatrie Siret, Directia de Sănătate Publica Suceava are în desfășurare o anchetă epidemiologică și efectuează demersurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a focarului epidemiologic.
Până în acest moment au fost confirmați pozitivi la virusul SARS COV–2, un numar de 34 de beneficiari și 4 cadre medicale, în decursul zilei de azi urmând a fi retestați restul pacienților și cadrelor medicale.
Persoanele infectate vor fi transportate la Spitalul Municipal Rădăuți pentru evaluare și conduită terapeutică după care se va dispune la izolarea acestora intr-un pavilion separat din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret unde vor fi monitorizați zilnic de medicii curanți din unitate”, a transmis Instituția Prefectului.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.