Două pungi cu plasmă vor fi aduse cu avionul de la Arad pentru asistenta medicală din Rădăuți aflată în stare gravă la Spitalul Județean Suceava



Două pungi cu plasmă vor fi aduse de la Arad cu avionul pentru tratamentul asistentei medicale de la Spitalul municipal Rădăuți care este internată în stare gravă la Spitalul Județean Suceava. 

Asistenta medicală aflată la Terapie Intensivă, intubată, la Spitalul Județean Suceava va avea șansa să beneficieze de tratament cu plasmă.

Centrul de Transfuzii Suceava a făcut abia în cursul acestei după amiezi cerere de plasmă în sistemul național, iar solicitarea a fost aprobată. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va pune la dispoziție o aeronavă pentru transportul unităților cu plasmă de la Arad la Suceava.

Informația a fost confirmată de managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi.

„ISU m-a informat că vor pune la dispoziție o aeronavă și în această seară vor fi aduse la Suceava două dintre cele trei pungi de la Arad”, a transmis Andronachi.

Mariana Rodica Petrariu, asistentă medicală la Secția Obstretică Ginecologie a Spitalului municipal Rădăuți a fost testată pozitiv cu Covid-19 și este intenată la Spitalul Județean Suceava, la Terapie Intensivă, fiind intubată.

Fiica femeii a făcut un apel disperat pe Facebook după ce demersurile pentru asigurarea tratamentului cu plasmă păreau să eșueze.

„Cu toții o cunoașteți pe mama mea.. Un OM luptător, iubitor de oameni. O asistentă medicală exemplară, o mamă ideală și o soție dedicată. O familistă convinsă, o persoană care sărea în ajutor mereu. Un om minunat.
Acesta este un strigăt de ajutor.. din partea unei fiice de 24 de ani pentru mama ei! Mama mea este internată la terapie Intensivă în Spitalul Sf Ioan cel Nou din Suceava cu diagnostic COVID pozitiv. A fost intubată astăzi.
Vă rog cei care puteți să ne ajutați să donați PLASMĂ, pentru PETRARIU MARIANA-RODICA, grupa de sânge A2, Rh pozitiv.
Ajutați-mă să o am alături pe mămica mea. Va rog! Distribuiți mesajul la cât mai multă lume”, a scris pe Facebook fiica asistentei medicale.

Cu toții o cunoașteți pe mama mea.. Un OM luptător, iubitor de oameni. O asistentă medicală exemplară, o mamă ideală și...
Posted by Mihaela Ramona on Tuesday, September 8, 2020
Mai nouă Mai veche