Buletin de presă, 18 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

În ziua de 17.10.2020, în jurul orei 1410, un bărbat de 33 de ani din com. Ipoteşti, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, având direcţia de deplasare Gura Humorului către Suceava, a intrat în coliziune faţă spate autoturismul condus în fața sa de către un bărbat de 43 ani din oraşul Gura Humorului.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto de 43 de ani care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
Ambii conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, ambilor fiindu-le recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


La 17.10.2020, orele 21.10, un bărbat de 28 ani din oraș Liteni, în timp ce conducea autoturismul pe DJ209C, dinspre sat Rotunda către mun. Suceava, pe raza loc. Liteni, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanț.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a doi pasageri ai autoturismului de 26 ani și de 35 ani, ambii din orașul Liteni, care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, procedându-se şi la prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporala din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

În data de 17.10.2020 ora16:33, un echipaj din cadrul I.P.J. Suceava – S.R., a depistat pe un bărbat de 47 ani din com. Cornu Luncii, pe DN17, loc. Molid, care conducea autoturismul dinspre Frasin spre Vama.
S-a procedat la oprirea acestuia folosind semnalele acustice şi luminoase și întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta şi-a dat acordul pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei fiindu-i recoltate probele necesare.
S-a întocmit dosar penal.


La 17.10.2020, ora 18.50, lucrătorii SPR 9 Şcheia au fost sesizați prin SNUAU 112 că pe raza loc. Ilişeşti, conducătorul unui autoturism conduce haotic și este posibil să fie sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto s-a conformat semnalelor, acesta oprind pe acostamentul DN 17 al localității Ilișești.
Cu ocazia verificării documentelor de identitate și a stării permisului de conducere s-a constatat faptul că persoana care se afla la volanul autoturismului, un bărbat de 39 ani din Suceava nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie, iar persoana ce se afla în dreapta, un bărbat de 49 ani din Suceava, era proprietarul autoturismul, acesta fiind cel ce a încredințat șoferului autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice.
În continuare, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma consimțământului exprimat în scris, acesta a fost transportat la Spitalul Județean Suceava unde i-au fost recoltate 2 mostre biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” , respectiv pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se dispune procedural.


În ziua de 17.10.2020, orele 2132, un echipaj din cadrul Poliției Orașului Dolhasca angrenat în acțiunea pe linia prevenirii și combaterii accidentelor rutiere dispusă a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care virase pe o stradă secundară.
În autoturism a fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 33 ani din oraș Dolhasca.
Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluționat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.
Mai nouă Mai veche