Buletin de presă, 20 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Acţiune a poliţiştilor pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii infecției cu SARS-COV 2 (COVID-19)

La data de 18.10.2020, s-a organizat şi executat o acţiune pe raza municipiului Suceava, municipiului Rădăuți și comunei Verești, pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii infecției cu SARS-COV 2 (COVID-19), ocazie cu care au fost verificate 14 societăţi comerciale şi legitimate 18 persoane.
În cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 20 sancţiuni contravenţionale în valoare de 41.100 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști


La 18.10.2020, în jurul orei 14.00, în timp ce conducea motociclul pe raza comunei Ostra, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum,un localnic de 40 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers a părăsit partea carosabilă si a intrat în șanțul din partea stângă a direcției de mers.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului motociclului şi a unui localnic de 78 de ani, pasager pe moped, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul moto nu a fost testat cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate dar, la spital i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a stabilit faptul că, bărbatul de 40 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 18.10.2020, ora 08.20, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava, a oprit pentru control pe DN 2E pe raza comunei Cornu Luncii, autoturismul condus de un localnic de 47 de ani , surprins de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce rula cu viteza de 97 km/h pe un sector de drum cu limită 50 km/h, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, bărbatul de 47 de ani a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.10.2020, ora 21.55, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe D.J. 209 D, in comuna Calafindești, autoturismul condus de un localnic de 51 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.10.2020, ora 22.00, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control pe raza comunei Calafindeşti autoturismul condus de un localnic de 44 de ani. 
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural. 


La 18.10.2020, în jurul orei 21.15, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control pe DJ 176, pe raza comunei Frumosu, autoturismul condus de un localnic de 61 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.10.2020, în jurul orei 21.15, o patrulă din cadrul Secției de poliție Burdujeni a oprit pentru control pe strada Cuza Vodă din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche