Buletin de presă, 23 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 22.10.2020, la ora 08:57, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din oraşul Vicovu de Sus, într-o curbă la stânga, un bărbat de 22 de ani din comuna Straja a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă, a intrat în coliziune cu două capuri de pod din beton, oprindu-se în șanțul din partea dreaptă a sensului său de mers.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spitalul pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.10.2020, în jurul orelor 16.45, în timp ce conducea autoturismul, pe raza oraşului Frasin, din cauza neasigurării corespunzătoare la efectuarea virajului la stânga pentru a pătrunde de pe DN 17, un bărbat de 21 de ani din comuna Ostra a intrat în coliziune cu motociclul condus regulamentar de un localnic de 30 de ani.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 30 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 30 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar motociclul nu este înmatriculat/înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de conducătorul autoturismul sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” şi faţă de conducătorul motociclului sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere,, şi ,,conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 22.10.2020, în jurul orei 02.00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe D.N.17, în localitatea Stroieşti, autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani din comuna Stulpicani, înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce rula cu viteza de 156 km/h în localitate, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.10.2020, în jurul orei 01:50, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe bld. George Enescu din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 26 de ani din comuna Udeşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.10.2020, orele 16:30, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Salcea a oprit pentru control pe raza localităţii Dumbrăveni autoturismul condus de un bărbat de 21 de ani din municipiul Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto, acesta declarând că autoturismul este proprietatea soţiei sale, iar acesta l-a sustras din faţa locuinţei fără acordul soţiei, pentru a-l conduce pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” şi „furt în scop de folosinţă”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.10.2020, ora 16:21, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN29 în orașul Salcea, autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani din judeţul Botoşani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, autoturismul este radiat din circulaţie de la data de 20.10.2020.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.10.2020, orele 18:10, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN2, în afara localităţii Pătrăuţi autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani din comuna Pătrăuţi.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 46 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, autoturismul condus de bărbatul de 46 de ani este radiat din circulaţie de la data de 14.09.2020, iar numărul de înmatriculare aparţine unui alt autoturism.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.10.2020, ora 23.20, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe D.J. 178 F, în comuna Frătăuţii Vechi autoturismul condus de un localnic de 18 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a stabilit faptul că, tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar polița de asigurare obligatorie RCA, nu este valabilă.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 132/2017 cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru lipsă RCA iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, având în vedere că nu a fost prezentat certificatul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice unui vehicul fără permis de conducere”,ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche