Buletin de presă, 6 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 05.10.2020, ora 18.30, Poliţia oraşului Cajvana a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de Tribunalul Suceava faţă de un localnic de 41 ani condamnat la o pedeapsă de 3 ani 7 luni si 20 zile de închisoare cu executare pentru „dare de mită”, „ultraj” și „conducere sub influența băuturilor alcoolice”.
Bărbatul de 41 de ani a fost identificat de poliţişti pe raza oraşului Cajvana, reţinut, escortat şi încarcerat la penitenciarul Botoşani.


Sancțiuni contravenționale în valoare de 286.080 lei aplicate de polițiști

În perioada 02-04.10.2020, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din judeţ a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare, ocazie cu care au fost aplicate 606 sancțiuni contravenționale în valoare de 286.080 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 72 permise de conducere, au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier și au retras 13 certificate de înmatriculare.


Acțiune a Serviciului Rutier pe linie de alcool

În perioada 02.10.2020 - 04.10.2020, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, a organizat o acțiune pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 484 testări cu aparatul etilotest și aplicate 136 sancțiuni contravenționale în valoare de 76.435 lei.
De asemenea polițiștii au reținut în vederea suspendării 22 permise de conducere, au constatat 12 infracțiuni și au retras 7 certificate de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 05.10.2020, ora 06.35,în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în comuna Poiana Stampei, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, din cauza vitezei neadaptate, un bărbat de 54 de ani din județul Brașov a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile pe partea stângă.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto şi a unui bărbat de 63 de ani, pasager în autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 05.10.2020, în jurul orei 13.13, în timp ce conducea cvadriciclul pe un drum comunal neclasificat din localitatea Frătăuții Vechi, din cauza neatenției și a vitezei neadaptate, un tânăr de 20 de ani din oraşul Vicovu de Sus a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă spre dreapta, apoi a lovit timpanul unui podeț și s-a răsturnat, condiții în care cvadriciclul și-a continuat deplasarea și a lovit o localnică de 89 ani.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 89 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au fost recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 05.10.2020, în jurul orei 19.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe DC88 în localitatea Sadova autoturismul condus un bărbat de 25 ani, din comuna Vatra Moldoviţei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 28 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche