Buletin de presă, 7 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Țigarete în valoare de aproximativ 1.500 lei confiscate de polițiști

La 06.10.2020, orele 08,20, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit pentru control pe DN2 pe raza localității Dărmăneşti, autoturismul condus de un bărbat de 35 de ani din municipiul Fălticeni.
În urma controlului efectuat, poliţiştii au identificat în portbagajul autoturismului o sacoşă cu mai multe sticle de alcool şi 200 de țigarete, pentru care bărbatul de 35 de ani a declarat că nu deţine documente de provenienţă.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, iar bunurile în valoare de aproximativ 600 lei au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.


La 06.10.2020, orele 21:00, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a identificat într-o piaţă agroalimentară din localitate o femeie care deţinea 1073 de ţigarete de provenienţă extracomunitară pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, iar bunurile în valoare de aproximativ 750 lei au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 06.10.2020, în jurul orei 07.36, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în comuna Poiana Stampei, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, din cauza vitezei neadaptate, un bărbat de 58 de ani din judeţul Arad a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu autoutilitara condusă regulamentar de un bărbat de 37 de ani din comuna Iacobeni.
Din accident a rezultat decesul unui bărbat de 57 de ani din judeţul Arad, pasager în autoturism.
De asemenea a rezultat rănirea conducătorului auto şi a două persoane, pasagere în autoturism, care au fost transportate cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 06.10.2020, ora 09.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 pe direcția Ilișești – Păltinoasa, un bărbat de 31 de ani din comuna Ilişeşti s-a angajat în efectuarea unei depășiri, în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea interzisă” și a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă de un bărbat de 58 de ani din municipiul Suceava, care circula din sens opus.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 31 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 06.10.2020, în jurul orelor 09.25, în timp ce conducea autoturismul pe DN2K având direcția de deplasare dinspre localitatea Iaslovăț spre localitatea Milișăuți, un bărbat de 53 de ani din comuna Arbore s-a angajat în depășirea autoturismului condus de o femeie de 53 de ani din comuna Arbore, care circula în faţa sa, moment în care a intrat în coliziune lateral dreapta cu acesta.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 53 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 06.10.2020, orele 22:30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Vasile Deac din municipiul Vatra Dornei un localnic de 58 de ani a acroşat şi avariat un autoturism parcat pe partea stângă pe direcţia de deplasare strada Calea Transilvaniei către strada Vasile Deac.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche