Buletin de presă, 9 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 63.500 lei confiscat de polițiști

În perioada 01-08.10.2020, poliţiştii din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică (SOP) - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au acționat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos, ocazie cu care au fost executate 75 de controale şi aplicate 77 sancţiuni contravenţionale în valoare de 54.730 lei.

În cadrul acţiunii poliţiştii au constatat 5 infracţiuni şi au confiscat 297,67 m.c. material lemnos, în valoare de 63.500 lei.

Exemplu:

La 07.10.2020, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza localităţii, autoutilitara cu semiremorcă condusă de un bărbat din comuna Dorna Candrenilor, care transporta conform avizelor de însoţire cantitatea de 45,6 mc. lemn rotund de esenţă rășinoase.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, societatea în cauză a emis avizele de însoţire dintr-un alt punct de încărcare decât cel prevăzut în cele două avize de însoţire a materialului lemnos.
Având în vedere cele constatate s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care în urma invenarierii au stabilit faptul că, bărbatul din localitatea Dorna Candrenilor transporta cantitatea de 44,51 mc. lemn rotund de esenţă rășinoase.
În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 12.952,41 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.


Sancțiuni contravenționale în valoare de 58.000 lei aplicate de polițiști

În data de 08.10.2020, în intervalul orar 09.00 – 14.00, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza municipiilor Suceava şi Vatra Dornei precum şi a comunelor limitrofe, pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea infracţiunilor şi a faptelor de natură contravenţională pe linie de prestări servicii şi comerţ ilicit, ocazie cu care au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 58.000 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 6.354 lei.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 08.10.2020, Secţia 2 Poliţie Rurală Ipotești a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi, faţă de o femeie de 54 de ani din localitatea Bosanci, condamnată la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de „contrabandă”.
Femeia de 54 de ani a fost identificată de poliţişti pe raza comunei Bosanci, fiind reţinută, escortată şi încarcerată la Penitenciarul Botoșani.


Dosare penale la regimul rutier

La 08.10.2020, în jurul orelor 06.00, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe strada Piaţa Republicii din localitate autoturismul condus de un bărbat de 24 de ani din oraşul Frasin, care a efectuat manevra de schimbare a direcţiei de mers prin viraj la stânga, încălcând marcajul longitudinal continuu ce separă cele două sensuri de mers.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 24 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 08.10.2020, în jurul orelor 23.45, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Calea Unirii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 35 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche