Flutur forțează reinstalarea lui Vasile Rîmbu la Spitalul Județean. Consilierul personal al șefului PNL, scrisoare deschisă de susținere a fostului manager Rîmbu, cercetat penal pentru multiple infracțiuni

La doar câteva zile după alegerile locale, președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, pregătește reabilitarea imaginii lui Vasile Râmbu și reinstalarea lui în funcția de manager al Spitalului Județean Suceava. 

Prima mutare din tentativa de reabilitare a lui Vasile Rîmbu a fost publicarea unei scrisori deschise semnată de Orest Onofrei. Fost prefect și parlamentar PNL, Orest Onofrei este angajat la cabinetul președintelui Consiliului Județean Suceava pe funcția de consilier personal al lui Gheorghe Flutur. 

Scrisoarea semnată de consilierul personal al lui Gheorghe Flutur încearcă să îi disculpe pe politician și pe fostul manager de toate acuzațiile care le-au fost aduse în timpul crizei Covid-19 din perioada martie-aprilie. 

Scrisoarea lui Orest Onofrei, intitulată „Dați-l jos pe Rîmbu de pe cruce”, se încheie cu următoarea concluzie:
„Pentru ca a avut prieteni, Flutur a fost dat jos (aproape mort) de pe cruce. Si-a lins ranile, a prins putere, curaj in suflet, s-a apucat de treaba si prin votul sucevenilor a fost reabilitat.
Dar Rimbu? Cine-l da jos de pe cruce? In perfida politica suceveana, Rimbu e dat de mult “pe pierderi”pentruca asa e in politica”cumparam si vindem”
Vasile, eu, fara sa fi fost unul care a strigat - rastigneste-l!, simbolic te-am dat jos de pe cruce! Poate o vor face si sucevenii. Ma rog sa nu fie prea tirziu!”. 

Fostul manager al Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, neluarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă și zădărnicirea combaterii bolilor.  

În dosar mai sunt cercetați fostul director medical Mircea Macovei, fostul director de îngrjiri Doina Chirap și fostul epidemiolog al spitalului, Cătălina Zorescu. 

Mai nouă Mai veche