FOTO Patronul Restaurantului „La Victor” din Burdujeni și alți cinci complici, în arest pentru contrabandă cu țigări. Polițiștii au făcut 17 percheziții și au ridicat mașini, țigări și sume mari de bani

Victor Ilisei, patronul Restaruantului „La Victor” din Burdujeni și alți cinci complici au fost reținuți în arest, vineri, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Sâmbătă, judecătorii au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Victor Ilisei. 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au reușit destructurarea unui grup infracțional specializat în introducerea în țară, depozitarea și comercializarea țigărilor de contrabandă pe raza municipiului Suceava, în special în zona cartierului Burdujeni.

Vineri, 16 octombrie 2020, în cadrul unei cauze instrumentate de polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale, au fost puse în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară la locații și imobile folosite de persoane implicate în activități de contrabandă cu țigarete de proveniență extracomunitară.

La 13 din cele 17 locații au fost descoperite și indisponibilizate țigarete, cantitatea totală ridicându-se la 179.260 bucăți. De asemenea au mai fost descoperite sume de bani totalizând peste 35.000 lei, autoturisme folosite la transportul și depozitarea țigaretelor, telefoane mobile, articole vestimentare contrafăcute, precum și alte probe și mijloace de probă utile cauzei.

Pe parcursul perioadei de supraveghere a persoanelor implicate, polițiștii au strâns probe din care au rezultat indicii clare cu privire la activitatea infracțională desfășurată de fiecare persoană în parte.

Astfel, majoritatea țigaretelor erau introduce în țară prin PTF Siret, fiind folosite mijloace de transport cu caroserii special modificate pentru disimularea țigaretelor. Ulterior, țigaretele erau transportate la diferite spații de depozitare intermediară din zona mun. Suceava și a localităților limitrofe, iar de acolo erau aprovizionate diferite magazine mixte și localuri de consum, unul dintre acestea fiind un restaurant situat în zona gării din Cartierul Burdujeni, unde erau comercializate atât la cartuș, cât și la pachet.

Mai multe dintre persoanele implicate au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, urmând ca ulterior să fie dispuse sau propuse măsuri procedurale, în funcție de contribuția fiecăruia la activitatea infracțională.

Față de șase persoane a fost luată măsura reținerii în arest pentru 24 de ore. Este vorba despre Victor Ilisei, de 57 ani, din municipiul Suceava, Petru Butnaru, de 52 ani, din municipiul Iași, Petru Turtușan, de 42 ani, din comuna Cornu Luncii, Clemansa Liliana Pintilei, de 54 ani, din orașul Salcea, Georgiana Simona Pachița, de 22 ani, din municipiul Fălticeni și Gheorghe Gălușteanu, de 41 ani, din municipiul Fălticeni, a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore. 

Victor Ilisei a fost prezentat instanței de judecată competentă cu propunere de luare a unei măsuri preventive privative de libertate, iar judecătorii au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Cercetările sunt continuate în cauza penală de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava - S.I.C.E - Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub aspectul comiterii unor infracțiuni de „contrabandă”, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.