Buletin de presă, 17 octombrie - IPJ Suceava

Tânăr reținut pentru furtul unui autoturism și infracțiuni la regimul rutier

La data de 16.10.2020, ora 20:20, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comunei Poiana Stampei, pe DN 17, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a procedat la oprirea în trafic a autovehiculului condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Poiana Stampei care a sustras în scop de folosinţă autoturismul aparţinând unui localnic parcat în faţa curții sale de pe DC Prăleni, pe care l-a condus pe DN 17 Poiana Stampei, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere.
Tânărul de 26 de ani a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul municipal Vatra Dornei, în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală , pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,furt în scop de folosinţă”, ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau alte substanţe”.
Suspectul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și introdus în arestul IPJ Suceava.


Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

La 16.10.2020, ora 20:16, polițiștii Secției nr.12 Poliție Rurală Preuteşti au fost sesizaţi prin apel SNUAU 112, de către o femeie de 54 ani, din sat Basarabi, com. Preutești, despre faptul că a fost agresată de către soțul său.
Din cercetări s-a stabilit că în cursul zilei de 16.10.2020 între cei doi soți au avut loc mai multe discuții în contradictoriu și pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 60 de ani a lovit-o pe soția sa provocîndu-i leziuni în zona feței.
Victimei i s-a întocmit formularul de evaluare a riscului, iar în urma răspunsurilor a reieșit faptul că există risc iminent, iar polițiștii au emis ordin provizoriu de protecție impunând bărbatului părăsirea temporară a domiciliului și păstrarea unei distanțe de minim 200 metri față de soția sa.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violență în familie” .


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 16.10.2020, ora 15.20, un tânăr de 19 ani, din com. Satu Mare a condus autoturismul pe D.J. 178B, pe raza localității de domiciliu.
În autoturism, în calitate de pasageri alte 6 persoane cu vârste cuprinse între 1 și 55 de ani, toți din com. Satu Mare.
Ajuns în dreptul intersecției cu DC 41 a intrat în coliziune față-spate cu autoutilitara condusă în aceeași direcție de către un bărbat de 54 ani, din com. Satu Mare, autoturism care la momentul impactului efectua viraj la dreapta pentru a intra în curtea unui imobil.
În urma impactului pasagerii aflați în autoturismul condus de tânărul de 19 ani au suferit leziuni ușoare, fiind transportați cu mai multe echipaje de ambulanță la Spitalul mun. Rădăuți.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care la sediul Spitalului Municipal Rădăuți li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Dosar penal la regimul rutier și material lemnos confiscat de polițiști

La 16.10.2020, ora 17:40, un echipaj din cadrul SPR 7 Mălini fiind în serviciul de patrulare pe raza satului Bogata, com Baia, str. Înv. Gheorghe Rădășanu, a oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 39 ani, localnic.
Bărbatul deține permis de conducere valabil pentru categoria B, însă pentru a conduce autoutilitara îi este necesară categoria C, întrucât vehiculul are o masă totală maximă autorizată de peste 3.500 kg.
Cu ocazia controlului documentelor s-a stabilit faptul că autoutilitara avea ITP expirat și nu deținea o poliță RCA valabilă fiindu-i reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.
De asemenea bărbatul transporta material lemnos, respectiv buștean esență rășinoase declarând verbal că nu deține documente legale.
S-a solicitat sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Fălticeni, care au inventariat materialul lemnos rezultând cantitatea de 9,82 metri cubi buștean rășinoase în valoare de 2241 lei, care a fost confiscat și dat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche