ÎPS Calinic solicită bisericilor și mănăstirilor din județul Suceava să respecte cu strictețe măsurile igienico-sanitare anti-Covid

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a transmis bisericilor și mănăstirilor din județul Suceava să se asigure de respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenție sanitară, în contextul creșterii numărului de cazuri din județ.

„Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților reia îndemnul către toți clericii și monahii din Eparhie de a respecta cu strictețe măsurile igienico-sanitare și de a intensifica activitățile de prevenire a răspândirii SarsCov2 (Covid19)”, se arată într-o informare publicată pe pagina de internet a instituție.

Arhiepiscopia arată că solicitarea vine după ce IPJ Suceava a atras atenția că în bisericile și mănăstirile din județ nu se respecte regulile de prevenție sanitară.

„În unele comunități, în speciale în mediul rural, personalul bisericesc nu manifestă suficientă preocupare față de această problematică, vulnerabilizând comunitățile deservite. Recent în spațiul public au apărut imagini cu privire la slujbe religioase și alte manifestări la care credincioșii nu poartă măști sanitare, iar lăcașurile de cult nu asigură substanțele dezinfectante”, se menționează în adresa transmisă de IPJ Suceava către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

1 Comentarii

  1. O SATANA INFECTA .. AL DRACU FOST TURNATOR LA SECU .. sa te vedem MORT si IPS TEODOSIE sa se pise pe mormantul tau .. jegule

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche