Mercedes Vito plin cu țigări de contrabandă, urmărit în trafic de polițiștii de frontieră, la Straja

Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat aproape 30.000 de pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de peste 330.000 lei. Marfa confiscată urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă, iar trei autovehicule folosite în activitatea infracțională au fost indisponibilizate până la finalizarea cauzelor.

Joi dimineață, în jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au identificat în trafic un microbuz marca Mercedes Vito, despre carte existau date că transportă ţigări de contrabandă. Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea autovehiculului în cauză, moment în care șoferul a demarat în mare viteză şi imediat a intrat în curtea unui imobil de pe raza localităţii Straja.

În curtea imobilului, care era nelocuit, microbuzul urmărit fusese abandonat. În interiorul vehiculului polițiștii de frontieră au observat colete cu ţigări, iar lângă o anexă au fost de asemenea abandonate mai multe colete cu ţigări.

Microbuzul şi coletele au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 28.967 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 339.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate toate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche