Minor care se plimba cu o motocicletă neînmatriculată, împrumutată de la un prieten, depistat de polițiști la Râșca. Cei doi sunt cercetați penal

Marți, 27 octombrie 2020, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală 1 Vadu Moldovei au oprit pentru control o motocicletă care se deplasa pe DJ 155 A, din direcția Bogănești - Slătioara, condusă de către Paul R., în vârstă de 16 ani, din Râșca. Tânărul a declarat că nu posedă permis de conducere și nu deține documentele motocicletei deoarece a împrumutat-o de la un prieten pentru a se plimba cu ea.

În continuare s-a procedat la identificarea proprietarului, care a declarat că în seara zilei de marți i-a încredințat acestuia motocicleta pentru a se plimba prin comună.

Fiind verificați în bazele de date s-a stabilit că cei doi nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie. Cu această ocazie a fost verificată și motocicleta după seria de șasiu, stabilindu-ce că această nu figurează ca înmatriculată sau înregistrată.

Întrucât proprietarul nu a prezentat vreun document al motocicletei s-a procedat la indisponibilizarea acesteia în vederea expertizării acesteia de către lucrătorii Registrului Auto Român în vederea capacității cilindrice, a regimului de înmatriculare la care este supusă și a obligativității deținerii permisului de conducere pentru a fi condusă pe drumurile publice.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche