Municipiul Suceava a ajuns la 3,02 la mie și a depășit pragul pentru scenariul roșu. Dacă pe raportarea de miercuri rata de infectare nu va scădea sub trei la mie, începând de joi se vor închide școlile și restaurantele

Municipiul Suceava ajuns, marți, la o incidență cumulată în ultimele 14 zile de 3,02 persoane infectate cu Covid-19 la mia de locuitori, și a depășit pragul pentru intrarea în scenariul roșu.

Marți, în județul Suceava se înregistrează 387 de cazuri în evoluție. în creștere cu zece cazuri față de luni, când erau 377 de cazuri.

Conform legislației, Direcția de Sănătate Publică informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, despre depășirea pragului de trei la mie, în termen de cel mult 24 de ore.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență are la dispoziție un termen de 48 de ore pentru a lua act oficial de depășirea incidenței și să dispună măsurile specifice scenariului roșu. 

Cel mai devreme, municipiul Suceava ar urma să intre în scenariul roșu începând de joi, 29 octombrie. 

În cazul în care numărul persoanelor testate pozitiv nu va crește pe raportarea de miercuri, și se vor șterge cele 44 înregistrate miercuri, 14 octombrie, iar incidența va scădea mâine din nou sub 3 la mie, există posibilitatea ca municipiul Suceava să nu intre deloc în scenariul roșu. 

De menționat că în municipiul Suceava a fost deja instituită în urmă cu zece zile obligativitatea purtării măștilor de protecție și în aer liber. 

REGULI ÎN LOCALITĂȚILE DIN SCENARIUL ROȘU:

În localităţile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori se aplică următoarele restricţii coresăpunzătoare ratei de infectare:
  • desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
  • purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
Mai nouă Mai veche