Restaurantele se redeschid la capacitate redusă în județul Suceava, cu excepția comunelor Pojorâta și Todirești. În 18 localități pot funcționa la 30% din capacitate, iar în celelalte 94 de localități la 50% din capacitate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava a transpus la nivelul județului Hotărârea de Guvern care permite redeschiderea restaurantelor și cafenelelor în localitățile în care rata de infectare în ultimele 14 zile nu depășește 3 cazuri la mia de locuitori. 

Astfel, funcționarea în interior a restaurantelor este interzisă în comunele Pojorâta și Todirești, cu excepția hotelurilor și pensiunilor care pot servi masa pentru clienții cazați. În cele două comune rata de infectare în ultimele 14 zile depășește 3 la mia de locuitori

În 18 localități în care incidența este între 1,5 și 3 la mie, restaurantele și cafenelele pot funcționa cu cel mult 30% din capacitate: municipiile Suceava și Vatra Dornei, orașele Frasin, Gura Humorului și Siret, și comunele Bălăceana, Bălcăuți, Cacica, Calafindești, Comănești, Dărmănești, Dorna Arini, Fundu Moldovei, Grămești, Iacobeni, Ipotești, Sadova, Șcheia.

În celelalte 94 de localități din județ restaurantele pot funcționa cu cel mult 50% din capacitate. 

Conform CJSU, joi, rata de infectare în localitățile menționate era: 
  • Suceava (2,56)
  • Vatra Dornei (2,18)
  • Frasin (1,52)
  • Gura Humorului (1,79)
  • Siret (2,74)
  • Bălăceana (2,71)
  • Bălcăuți (1,89)
  • Cacica (1,84)
  • Calafindești (2,70)
  • Comănești (1,64)
  • Dărmănești (1,52)
  • Dorna Arini (1,70)
  • Fundu Moldovei (2,79)
  • Grămești (1,72)
  • Iacobeni (2,44)
  • Ipotești (2,42)
  • Pojorâta (4,06)
  • Sadova (1,56)
  • Șcheia (2,02)
  • Todirești (6,69)

Extras din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, așa cum a fost transmisă printr-un comunicat de presă:

Art. 5. (1) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: comunele Pojorâta și Todirești.

(2) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 30% a din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Suceava, Vatra Dornei, orașele Frasin, Gura Humorului, Siret, comunele Bălăceana, Bălcăuți, Cacica, Calafindești, Comănești, Dărmănești, Dorna Arini, Fundu Moldovei, Grămești, Iacobeni, Ipotești, Sadova, Șcheia.

(3) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 50% a din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, cu excepția celor menționate la art. 5, alin. (1) și (2) din prezenta hotărâre.

Art. 6. (1) În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: comunele Pojorâta și Todirești.

(2) În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a se depăși 30% a din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Suceava, Vatra Dornei, orașele Frasin, Gura Humorului, Siret, comunele Bălăceana, Bălcăuți, Cacica, Calafindești, Comănești, Dărmănești, Dorna Arini, Fundu Moldovei, Grămești, Iacobeni, Ipotești, Sadova, Șcheia.

(3) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 50% a din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, cu excepția celor menționate la art. 6, alin. (1) și (2) din prezenta hotărâre.

Art. 7. În situația în care operatorii economici prevăzuți la art. 5 și 6 din prezenta hotărâre este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

La ora publicării acestui articol hotărârea CJSU Suceava nu era încă publicată pe pagina de internet a Prefecturii Suceava. 
Mai nouă Mai veche