Primarul Ion Lungu vrea ca masca să fie obligatorie și în aer liber. Rata de infectare în oraș a ajuns la 2,56 la mie

Primarul Ion Lungu a transmis că a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență instituirea obligativității purtării măștii de protecție și în spațiile publice deschise după ce rata de infectare în oraș a ajuns la 2,56 și se află în creștere. 

Municipiul Suceava va intra în scenariul roșu dacă rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori. 


„Dragi suceveni,

Suntem la un pas de a ajunge numărul 3 la mia de locuitori infectați, având astăzi o incidență de 2,56 la mia de locuitori, cu 320 de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile - suntem la o distanță de 55 de persoane active pentru a intra în SCENARIUL ROȘU.

Având în vedere faptul că suntem într-o creștere alarmantă a cazurilor de infectări în orașul nostru, am SOLICITAT Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să aprobe PURTAREA MĂȘTII OBLIGATORIU atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise.

Am pătimit destul în primăvară când am intrat în carantină și trebuie să facem tot ce este necesar pentru a nu ajunge în aceeași situație.

Fac un apel din suflet la suceveni să respecte aceste reguli. Purtarea obligatorie a măștii în spațiile închise și deschise a avut ca rezultat scăderea numărului de persoane infectate.

Împreună vom reuși să împiedicăm răspândirea acestui virus!

Este o măsură pe care am cântărit-o foarte mult pentru a lua decizia corectă, știu că este incomodă, dar sănătatea populației municipiului este prioritatea zero pentru mine.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a transmis Ion Lungu.

 

Niciun comentariu

Un produs Blogger.