Tânăr bătut cu pumnii și picioarele în zona Gării Fălticeni. Agresorii i-au furat un lanț de aur, telefonul și portofelul. Un suspect a fost reținut în arest, celălalt pretinde că este bolnav psihic și va fi expertizat

Tâlhărie, sâmbătă, în municipiul Fălticeni. Un tânăr de 18 ani a sesizat că fost bătut de doi indivizi care i-au furat un lănțișor de aur, telefonul și portofelul.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că victima de 18 ani, din Fălticeni, la data de 26 septembrie 2020, în jurul orei 2:00, pe timp de noapte, în timp ce se deplasa pe strada Matei Millo, în zona Gării Fălticeni, a fost acostat de Eduard Varga, în vârstă de 23 ani, și Iulian-Cătălin M., zis „Coca”, în vârstă de 18 ani, ambii din localitate, care, prin folosirea violenţei l-au deposedat de mai multe bunuri. Polițiștii au constatat în mod concret că cei doi inculpaţi au urmărit victima, alergând după aceasta, iar în momentul în care au ajuns în zona unui service auto, Eduard Varga i-a pus piedică, victima căzând la pământ. În aceste împrejurări, cei doi inculpaţi i-au aplicat mai multe lovituri de pumn și picioare în zona corpului persoanei vătămate, cauzându-i leziuni traumatice care necesită un număr de 7-8 zile îngrijiri medicale, după care au deposedat-o de lănțișorul din aur prevăzut cu cruciuliță, pe care i l-au smuls de la gâtul victimei, iar din buzunarele pantalonilor i-au sustras terminalul mobil marca Samsung Galaxy A70 și un portofel în care se aflau mai multe documente personale și suma de 20 de lei.

Ulterior, lanţul din aur de 14 K, în greutate de 9,55 grame a făcut obiectul unui contract de împrumut garantat cu amanet, pentru care Eduard Varga a primit suma de 1270 lei, din care parte din suma respectivă i-a remis-o şi celuilalt inculpat.

Prin ordonanța din data de 30 septembrie 2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de ce doi inculpați. 

Organele de cercetare penală din cadrul Poliției Fălticeni - Biroul Investigații Criminale au dispus reţinerea inculpatului Eduard Varga pe o durată de 24 ore, cel în cauză fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Cel de-al doilea inculpat urmează a fi expertizat din punct de vedere psihiatric, întrucât cu ocazia audierii a depus la dosarul cauzei mai multe înscrisuri din care rezultă faptul că suferă de afecțiuni psihice.

Eduard Varga urmează a fi prezentat Judecătoriei Fălticeni cu propunerea de arestare preventivă.

Cu privire la cel de-al doilea inculpat, în funcție de rezultatul expertizei psihiatrice se va dispune procedural. Dosarul penal întocmit în cauză urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii BIC Fălticeni.
Mai nouă Mai veche