Transport ilegal de lemn efectuat cu un camion fără ITP și RCA, depistat la Bogata. Șoferul, cercetat penal pentru că nu avea categoria C pe permisul de conducere

Vineri, 16 octombrie 2020, la ora 17.40, un echipaj de poliție fiind în serviciu de patrulare pe raza satului Bogata, comuna Baia, pe strada Înv. Gheorghe Rădășanu, a oprit pentru control, în fața școlii Bogata, autoutilitara marca MAN condusă de Ioan P., de 39 ani, localnic.

Bărbatul deține permis de conducere valabil pentru categoria B, iar pentru a conduce autoutilitara susmenționată îi este necesară categoria C, întrucât vehiculul are o masă totală maximă autorizată de peste 3.500 kg. Acest aspect a fost confirmat și prin interogarea bazelor de date ale Poliției Române.

Cu ocazia controlului documentelor s-a stabilit faptul că autoutilitara avea ITP expirat și nu deținea o poliță RCA valabilă fiindu-i reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

De asemenea bărbatul transporta material lemnos, respectiv buștean esență rășinoase, declarând verbal că nu deține documente legale întrucât l-a avut depozitat pe raza satuui Bogata din anul 2019.

S-a solicitat sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Fălticeni, care au inventariat materialul lemnos rezultând cantitatea de 9,82 metri cubi buștean rășinoase în valoare de 2.241 lei, care a fost confiscat și dat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Fălticeni.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche