Un șofer prins băut la volan s-a prefăcut că nu poate să sufle în etilotest, iar la spital a refuzat recoltarea problelor biologice. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Luni, 19 octombrie 2020, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Rădăuți au oprit pentru control pe strada Piața Unirii din municipiul Rădăuți autoturismul Dacia Logan condus de Ioan B., de 50 ani, din comuna Horodnic de Sus. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică s-a solicitat sprijinul polițiștilor rutieri în vederea testării cu aparatul etilotest.

Bărbatul a încercat să sufle dar acesta invocând diverse motive nu a reușit să sufle astfel încât nu s-a putut realiza o testare cu aparatul etilotest. În această situație, existând suspiciuni că a consumat băuturi alcoolice, s-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, lucru pe care acesta l-a refuzat în prezența medicului de gardă.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „refuzul prelevarea de mostre biologice”.
Mai nouă Mai veche