Beat și fără permis a furat o mașină și a intrat peste polițiștii de frontieră din Rădăuți pe care i-a înjurat ca la ușa cortului. Individul a fost reținut în arestul IPJ Suceava

Luni dimineață, la ora 09.30, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizat de către Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava cu privire la faptul că în jurul orelor 08.50, la intrarea prevăzută cu barieră de la sediul instituției situată pe raza municipiului Rădăuți a oprit autoturismul marca VW Golf din care a coborât o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 45-50 de ani, care a intrat în punctul de control acces din instituție fără aprobare, aducând injurii la adresa cadrelor MAI. Bărbatul părea în stare de ebrietate, vorbea incoerent, iar după puțin timp s-a urcat la volanul autoturismului marca Golf și a plecat de la fața locului.

Ulterior, polițiștii de froniteră au identificat autoturismul în cauză parcat la ferma lui Octavian I., în zona denumită „Podul Vlădichii” de pe raza municipiului Rădăuți. Totodată, în apropierea autoturismului l-au identificat pe Nicolae Lucescu, din Rădăuți, care era în stare vădită de ebrietate și care a declarat verbal că el a condus autoturismul marca VW Golf.

În baza sesizării, lucrătorii din cadrul Poliției municipiului Rădăuți s-au deplasat la STPF Suceava, unde l-au identificat Nicolae Lucescu. Întrucât acesta emana halenă alcoolică și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemie.

De asemenea, din verificările efectuate în baza de date s-a constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat și că luni dimineață a sustras autoturismul marca VW Golf de la Octavian I. și l-a condus pe raza municipiului Rădăuți, fără acordul acestuia. Proprietarul mașinii a formulat plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt în scop de folosință.

Față de Nicolae Lucescu a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului de caz în vedere luării unei măsuri preventive. Persoana reținută a fost introdusă în arestul IPJ Suceava.

Sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.
Mai nouă Mai veche