Buletin de presă, 10 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 09.11.2020, ora 11:50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mănăstioara din comuna Preuteşti, un localnic de 57 de ani a pierdut controlul direcției și a intrat într-un cap de podeț aflat în partea dreaptă a drumului.
Din accident a rezultat rănirea unei localnice de 48 ani, pasageră în autoturism, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 09.11.2020, în timp ce conducea autoutilitara pe DN2H din localitatea Milișăuți, o femeie de 21 de ani din comuna Brodina a intrat pe sensul opus de mers, a părăsit partea carosabilă prin șanțul din stânga a sensului de deplasare și a lovit un gard ce împrejmuiește un imobil.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentrua acordarea de îngrijiri medicale.
Femeia de 21 de ani a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 09.11.2020, orele 06:50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Grigore Antipa din municipiul Suceava, un localnic de 15 ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un localnic de 32 de ani.
Din evenimentul rutier au rezultat doar pagube materiale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 15 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 09.11.2020, în jurul orei 10.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Mihai Eminescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 31 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 09.11.2020, orele 18.20, o patrulă din cadrul Poliţiei orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localităţii, mopedul condus de un localnic de 23 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 23 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar mopedul nu este înregistrat/înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis conducere” și „punerea în circulație a unui autovehicul neînregistrat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche