Buletin de presă, 11 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 10.11.2020, în jurul orei 11:45, în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii Poiana, la trecerea la nivel cu calea ferată un bărbat de 40 de ani din oraşul Dolhasca a fost acroşat acroșat de un tren.
Din evenimentul rutier a rezultat decesul conducătorului auto.
Mecanicul de locomotivă a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Acţiune a poliţiştilor pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase

În perioada 04-10.11.2020 lucrătorii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava, împreună cu inginerii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la societăţi comerciale de pe raza judeţului Suceava pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care la una dintre societăţi au constatat faptul că, administratorul nu a respectat obligativitatea verificării codurilor unice prin interogarea aplicației S.U.M.A.L. în momentul intrării materialului lemnos la punctul de lucru, nu a respectat modul de operare al avizelor de însoțire în aplicația S.U.M.A.L.,, nu a înscris în ordine cronologică avizele în registrul de intrări-ieșiri a masei lemnoase, nu a respectat normele privind modul de completare al avizelor de însoțire, nu a respectat tehnologia de exploatare, nu a cojit corespunzător un număr de 20 de cioate şi nu a îndeplinit condițiile de reprimire și de curățare al parchetului, motiv pentru care societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu 10 amenzi în cuantum de 42.000 lei potrivit Legii nr.171/2010.

De asemenea poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,, tăiere fără drept de arbori” și ,, furt de arbori”, ce va fi soluţionat procedural.

De asemenea la cea de-a doua societate comercială controlată poliţiştii au constatat că nu au fost respectate traseele de scos apropiat a materialului lemnos din parchet, nu au fost cojite corespunzător cioatele, nu au fost înscrise în ordine cronologică avizele în registrul de intrări-ieșiri a masei lemnoase, nu au fost respectate normele privind modul de completare al avizelor de însoțire, nu a fost respectată obligativitatea verificării codurilor unice prin interogarea aplicației S.U.M.A.L. în momentul intrării materialului lemnos la punctul de lucru şi nu a fost respectat modul de operare al avizelor de însoțire în aplicația S.U.M.A.L, motiv pentru care s-au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.000 lei potrivit Legii nr. 171/2010.


Dosare penale la regimul rutier

La 09.11.2020, orele 06:50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Grigore Antipa din municipiul Suceava, un localnic de 15 ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un localnic de 32 de ani.
Din evenimentul rutier au rezultat doar pagube materiale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 15 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 09.11.2020, în jurul orei 10.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Mihai Eminescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 31 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 09.11.2020, orele 18.20, o patrulă din cadrul Poliţiei orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localităţii, mopedul condus de un localnic de 23 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 23 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar mopedul nu este înregistrat/înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis conducere” și „punerea în circulație a unui autovehicul neînregistrat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche