Linie telefonică de consiliere pentru elevi și părinți activată la CJRAE Suceava

Ministerul Educației și Cercetării a adoptat măsuri noi pentru această perioadă în care au fost suspendate cursurile care presupun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor, măsuri care vizează componenta educațională, dar și cea emoțională.

În urma videoconferinței din 9 noiembrie 2020, în care ministrul Monica Anisie s-a întâlnit cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE) s-a decis ca fiecare inspectorat școlar, prin intermediul CJRAE/CMBRAE, să pună la dispoziție, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00, o linie telefonică de consiliere, destinată elevilor și părinților. Aceștia vor fi sprijiniți de specialiști pentru a gestiona mai ușor această perioadă în care există nevoie de îndrumare, sprijin emoțional și consiliere.

Linia telefonică la care răspund consiliereii școlari de la CJRAE Suceava este activă începând din data de 10 noiembrie 2020.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice, consilierii școlari vor participa și la orele de dirigenție.

Complementar, CJRAE Suceava va organiza și sesiuni online pentru profesorii diriginți, cât și pentru părinți, sesiuni care au drept scop sprijinirea eforturilor de gestionare a diferitelor situații cu care se pot confrunta în această perioadă.

Numărul de telefon la care pot apela persoanele din județul Suceava care au nevoie de consiliere este: 0330 401 279.
Mai nouă Mai veche