Buletin de presă, 18 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 17.11.2020, în jurul orei 02:00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ. 208 I, în afara orașului Dolhasca, un bărbat de 40 de ani din judeţul Ilfov a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț aflat în partea stângă a drumului .
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei..
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 17.11.2020, în jurul orei 13.45, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 208B, în localitatea Verești, un bărbat de 26 de ani din localitatea Hancea a surprins şi acroşat un bărbat de 32 de ani din comuna Ciprian Porumbescu, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis, de pe partea dreaptă spre partea stângă a drumului, având în vedere sensul de deplasare al autovehiculului.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ulterior, bărbatul de 32 de ani a decedat.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 17.11.2020, în jurul orei 12.50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe Bulevardul Bucovina din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 21 de ani din comuna Valea Moldovei.
Conducătorul auto a prezentat un permis de conducere, dar existând suspiciuni rezonabile că acest permis de conducere nu este autentic, poliţiştii au efectuat verificări în bezele de date, constatând faptul că, bărbatul de 21 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „uz de fals” şi „fals material în înscrisuri oficiale”, iar în urma probatoriului administrat, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, bărbatul de 21 de ani fiind încarcerat în C.R.A.P. Suceava.
Mai nouă Mai veche