Buletin de presă, 23 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Bunuri în valoare de 3000 lei confiscate de poliţişti

La 22.11.2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului de Investigații Criminale au acționat pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, ocazie cu care au constatat faptul că o localnică de 46 ani oferea spre comercializare produse de îmbrăcăminte inscripționate cu mărci cunoscute fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, bunurile în valoare de 3.100 lei fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Acţiune a poliţiştilor pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii infestării cu SARS-COV 2

În ziua de 22.11.2020, între orele 07.00-12.00, poliţiştidin cadrul I.P.J Suceava în cooperare cu lucrători din cadrul I.J.J. Suceava şi DSVSA Suceava au organizat şi executat o acţiune pe raza municipiului Suceava, municipiului Câmpulung Moldovenesc, orașului Gura Humorului și localităţii Verești, pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii infestării cu SARS-COV 2 (COVID-19) și a altor fapte de natură penală și contravențională conexe, ocazie cu care au fost verificate 10 societăţi comerciale, aplicate 11 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020 şi constatată 1 infracţiune.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 22.11.2020, ora 11.55, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Burdujeni din municipiul Suceava, în perimetrul unei treceri pentru pietoni, un localnic de 75 de ani a surprins și accidentat o femeie de 39 de ani din judeţul Botoşani, angajată în traversarea părții carosabile pe marcaj pietonal.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.11.2020, în jurul orei 12.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2K, în afara localității Iaslovăț, o localnică de 40 de ani a părăsit partea carosabilă spre dreapta, după care a intrat în șanțul din apropierea părții carosabile și s-a răsturnat pe terenul agricol din apropiere.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto şi a unei minore de 10 ani, pasager în autoturism, care au fost transportate cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Femeia de 40 de ani a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 22.11.2020, ora 01.05, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localităţii Mănăstirea Humorului, autoturismul condus de un localnic de 20 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020 întrucât nu și-a putut justifica motivul deplasării și nu avea asupra sa declarație pe proprie răspundere conform prevederilor în vigoare.
În cauză s-a a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.11.2020, ora 01.40, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi a oprit pentru control pe strada General Iacob Zadik din localitate, autoturismul condus de un localnic de 17 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 17 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche