Buletin de presă, 28 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Trei persoane reținute de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La 27.11.2020, în jurul orelor 07:20, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, lucrătorii Poliției Orașului Salcea și ai Postului de Poliție Dumbrăveni au observat pe D.J.208B la ieșire din com. Dumbrăveni spre com. Verești, o autoutilitară condusă de un bărbat de 43 ani din com./sat Dumbrăveni, despre care existau informații că nu posedă permis de conducere.
În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul de 43 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și mai este cercetat în alte două cauze penale privind aceeași faptă.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Față de bărbatul de 43 de ani s-a luat măsura preventivă de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.
În urma probatoriul administrat în cauza penală, la 27.11.2020 Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus prin ordonanţă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat, ocazie cu care acesta a fost prezentat instanţei de judecată, care a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 zile începând cu data de 27.11.2020.


La 27.11.2020 , în jurul orei 01.45 , patrula de siguranță publică din cadrul Biroului de Ordine Publică Rădăuți, în timp ce efectua serviciul de patrulare cu autospeciala, au observat un autoturism staţionat la intersecţia străzilor 1 Mai şi Dimitrie Dan.
Conducătorul autoturismului menţionat, în momentul în care a observat autospeciala de poliţie a pornit în trombă pe str. Pictor Grigorescu din mun. Rădăuţi, după care echipajul de poliţie a pornit în urmărire folosind semnalele luminoase şi acustice din dotarea autospecialei. Totodată a fost chemat în sprijin şi echipajul din Compartimentului Rutier Rădăuţi.
La intersecţia străzilor Putnei cu Teiului a fost blocat autoturismul urmărit, fiind poziționată o autospecială de poliție paralel cu autoturismului în cauză, moment în care intenționat, pentru a fugi de echipajele de poliție, conducătorul vehiculului blocat a efectuat manevră de viraj la dreapta, lovind autospeciala. Conducătorul auto a fost extras de la volanul autoturismului blocat și a fost identificat în persoana unui bărbat de 30 ani, din mun. Rădăuţi.
Efectuând verificări în baza de date s-a stabilit că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, ulterior fiind condus la sediul Poliției Mun. Rădăuți, unde a fost testat la ora 02.15 cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul Mun. Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, faţă de bărbatul de 30 de ani, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere, ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ,,distrugere”.


La 27.11.2020, ora 11:40, patrula planificată în serviciu din cadrul SPR9 Șcheia a observat un autoturism care se deplasa pe drumul comunal din com/sat Stroiești, acesta parcând la aproximativ 30 metri de un magazin.
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că un tânăr de 24 ani din Stroiești, persoana care conducea autoturismul anterior menționat, nu posedă permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
La 27.11.2020, prin ordonanța organelor judiciare a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, începând din 27.11.2020 ora 17:10.
Inculpatul Zlotar Ionuț-Călin a fost introdus în Centrul de Arestare și Reținere Preventivă din cadrul IPJ Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal față de Zlotar Ionuț-Călin pentru săvârșirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 27.11.2020, ora 16.36, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier au fost sesizați de către un bărbat din comuna Dorna Arini, despre faptul că pe strada Pârâul Ortoii din comuna Dorna Arini, în dreptul locuinței sale, o persoană a căzut cu scuterul și are nevoie de îngrijiri medicale.
Un bărbat de 44 ani, în timp ce conducea mopedul pe Drumul Comunal Pârâul Ortoii, pe un sector de drum în aliniament, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.
Conducătorul mopedului a suferit leziuni la nivelul capului, fiind transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul mopedului a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămarea corporală din culpă” şi „refuz de la prelevarea de mostre biologice”.


Dosar penal la regimul rutier

La 27.11.2020, ora 15.25, Poliția Mun. Suceava a fost sesizată, despre faptul că pe raza comunei Dărmănești s-a produs un accident de circulație, soldat cu autoaccidentarea conducătorului auto.
La 27.11.2020, în jurul orei 15.05, o femeie de 52 din Suceava a condus autovehiculului pe un drum comunal neclasificat din loc. Dărmănești, având direcţia de deplasare dinspre „DC 38-Pădure” spre „DC 38B”, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat lateral în șanțul betonat amenajat pe partea dreaptă a drumului, având în vedere direcția de deplasare a vehiculului, autoaccidentându-se.
Conducătoarea auto implicată a fost testată cu aparatul, rezultatul fiind 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a fost condusă la Spitalul Judeţean Suceava pentru a-i fi recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”vătămare corporală din culpă” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Mai nouă Mai veche