Buletin de presă, 8 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

La 07.11.2020, în jurul orei 18.55, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați direct, de către o femeie de 40 ani, din comuna Straja, cu privire la faptul că a fost agresată de soțul ei, de 44 ani.
Din discuțiile purtate cu partea vătămată, a rezultat faptul că la 07.11.2020, în jurul orei 18:55, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între femeia de 40 ani și soțul ei, a avut loc o discuție în contradictoriu, împrejurări în care a fost lovită.
Partea vătămată a declarat verbal faptul că nu dorește să fie transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale sau pentru investigații de specialitate.
În cauză s-a întocmit formularul de risc având ca rezultat necesitatea emiterii unui ordin de protecție provizoriu împotriva soțului de 44 ani, acesta fiind evacuat din locuință.
La nivelul poliției orașului Vicovu de Sus a fost înregistrat dosar de cercetare penală, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „violență în familie”.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 07.11.2020, ora 13.11, lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au desfășurat activități specifice pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, ocazie cu care au oprit în trafic pe D.C Peciștea, pe raza comunei Pojorâta, sat Pojorâta, o autoutilitară care transporta material lemnos.
La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 38 ani, din comuna Fundu Moldovei, care a prezentat pentru cantitatea de material lemnos transportată, avizul de însoțire conform căruia ansamblul auto transporta cantitatea de 7 mc rășinoase, lemn rotund de foc.
Avizul de însoțire prezentat pentru control a fost întocmit la 06.11.2020, ora 18:38:07, fiind valabil până la 07.11.2020, ora 04:40:00.
Autoutilitara a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova, unde materialul lemnos transportat a fost inventariat, rezultând cantitatea de 8,31 mc lemn rotund gater, specia molid. Cantitatea de 8,31 mc lemn rotund gater a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Pojorâta.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2 lit. b din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 6000 lei.
De asemenea, a fost sancționat și emitentul avizului de însoțire conform art. 21 lit. d din Legea 171/2010.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 07.11.2020, ora 10:12, lucrători din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe strada Calea Cernăuți, pe raza orașului Vicovu de Sus, a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, conducătorul autoturismului părăsind locul accidentului.
Din declarația părții vătămate, o femeie în vârstă de 68 ani, localnică, a rezultat că în jurul orei 10:00, a traversat strada Calea Cernăuți, pe lângă o bicicletă, moment în care a fost acroșată de către un autoturism.
După impact conducătorul autoturismului a oprit, după care a plecat de la fața locului.
În urma investigaţiilor şi verificărilor efectuate s-a reușit identificarea conducătorului auto, în persoana unui tânăr în vârstă de 22 de ani, din oraș Vicovu de Sus, acesta aflându-se la domiciliu, loc în care a fost identificat și autoturismul implicat în accident.
Atât conducătorul auto, cât și pietonul au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care șoferul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării de probe biologice.
Cercetările sunt continuate privind săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, şi ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.


La 07.11.2020, ora 18:20, un tânăr de 19 ani, din mun. Fălticeni, în timp ce conducea autoturismul pe str. 2 Grăniceri, din mun. Fălticeni, a accidentat ușor pe un bărbat de 32 ani, localnic, care s-a angajat în traversarea drumului din partea dreaptă spre stânga, prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-a prelevat o probă de sânge la Spitalul Mun. Fălticeni.
Pietonul nu a putut fi testat, dar i s-a recoltat o mostră de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Mun. Fălticeni.


La 07.11.2020, în jurul orelor 18.55, un bărbat de 45 ani, din com. Drăgoieşti, în timp ce conducea imprudent bicicleta pe D.J. 209C, în localitatea Măzănăeşti, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală-lateral stânga cu autoturismul condus de către un bărbat de 33 ani, din mun. Suceava, din sens opus, fiind proiectat pe carosabil.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Mai nouă Mai veche