Tânără prinsă la furat în magazinul chinezesc din Rădăuți. Unde a reușit să ascundă o pereche de cizme, o rochie și o bluză și cum a fost prinsă de polițiști

Vineri, 6 noiembrie 2020, la ora 12.02, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că o tânără a încercat să sustragă mai multe obiecte vestimentare din interiorul magazinului Lucistar din mun. Rădăuți.

În urma deplasării la adresa indicată, la magazinul Lucistar, situat în interiorul Magazinului General, a fost identificată casiera magazinului care a declarat verbal că, în timp ce se afla la casierie, sistemul de alarmă care este instalat la intrarea în magazin s-a declanșat, motiv pentru care s-a dus să vadă ce s-a întâmplat, la intrarea în magazin identificând o persoană de sex feminin care arunca din poșetă bunuri ce păreau a fi din unitatea comercială, fără ca aceasta să le fi achitat în prealabil. Ulterior s-a constatat ca obiectele erau din magazin.

A fost identificată Dorina S., de 21 de ani, localnică, asupra căreia s-au găsit bunurile, care a relatat verbal faptul că s-a dus la magazinul chinezesc din cadrul „magazinul general” pentru a-și achiziționa o bluză. A probat mai multe produse iar când a plecat, sistemul de alarmă ce era instalat la ieșire s-a declanșat, fiind oprită de casieră pentru a o verifica. Când s-a dezbrăcat de geacă a observat că avea pe ea bluza pe care o probase anterior și pe care o uitase pe ea, aceasta probând mai multe haine din magazinul respectiv. În geanta pe care o avea asupra ei, casiera a descoperit o pereche de cizme și o rochie ce erau la vânzare în magazin și pentru care tânăra nu a putut prezenta un bon fiscal pentru achitarea contravalorii acestora nici de la magazinul Lucistar și nici de la un alt magazin de unde afirma ca le-a cumpărat.

De asemenea, asupra tinerei a fost identificat și un dispozitiv din metal care servește la îndepărtarea sistemelor de siguranță a bunurilor expuse la vânzare.

În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt”.
Mai nouă Mai veche