Două persoane rănite după ce un șofer băut s-a izbit cu mașina într-un stâlp, la Țibeni. Cei doi au fost amendați pentru că se plimbau noaptea fără un motiv justificat

Duminică, 15 noiembrie 2020, la ora 01.09, Vasile G., de 31 ani, din comuna Satu Mare, conducea autoturismul marca Renault pe DC 41B în interiorul localității Țibeni, având direcția de deplasare dinspre Satu Mare spre Milișăuți.

La un moment dat, a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit partea carosabilă în partea stângă și a lovit gardul imobilului menționat și un stâlp de susținere a rețelei electrice.

În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului, deteriorarea gardului și distrugerea unui stâlp de susținere a rețelei electrice, precum și vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto și a soției lui, de 30 ani, din aceeași localitate, pasager pe locul din față dreapta.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Având în vedere restricțiile de circulație impuse după ora 23:00, conform Legii 55/2020, s-a constatat faptul că cei doi nu aveau un motiv justificat de deplasare, motiv pentru care au fost sancționați contravențional în acest sens.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche