Dr. Calancea: Unitatea mobilă ATI are o problemă tehnică de fabricație. Problemele tehnice au fost preluate spre remediere de firma producătoare

Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Alexandru Calancea, a anunțat că unitatea mobilă de Terapie Intensivă s-a defectat din cauza unei probleme tehnice de fabricație. 

Alexandru Calancea susține că problemele au fost preluate spre remediere de firma producătoare. 

„În cursul zile de sâmbătă, data de 21 nov. 2020, la instalaţia de încălzire a unității mobile a apărut o defecţiune tehnică, ceea ce a condus la scăderea temperturii ambientale, fără a fi posibil menţinerea unei temperaturi adecvate, constante deși în acest sens s-au căutat soluţii.

Conducerea unităţii sanitare s-a întrunit în şedinţă operativă, în regim de urgență, ocazie în care a decis, pentru siguranţa pacienţilor, transferarea acestora în cadrul Secţiei de Boli Infecțioase şi iniţierea în regim de urgenţă a procedurilor de remediere a defecţiunii tehnice a instalaţiei de încălzire, sens în care au fost contactate structurile abilitate din cadrul C.O.S.U.

Urmare a demersurilor iniţiate de C.O.S.U. în data de 23. nov. 2020 reprezentantul firmei producătoare a fost prezent la faţa locului. Prin constatările efectuate ne-a asigurat că problemele tehnice identificate (de fabricaţie) urmează să fie remediate în cel mai scurt timp. Subliniem că problemele tehnice au fost preluate spre remediere de firma producătoare.

Pană la remedierea situaţiei, conducerea unităţii sanitare a decis să nu interneze pacienţi în cadrul unităţii mobile”, a transmis Alexandru Calancea.

Mai nouă Mai veche