Buletin de presă, 25 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Articole pirotehnice şi 1.400 ţigarete confiscate de poliţişti

La 24.11.2020, orele 15:25, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit pentru control pe DJ 208 V, pe raza localității Pătrăuți, autoturismul condus de un localnic de 38 de ani.
Conducătorului auto i s-a solicitat sa prezinte documentele, cel în cauză a prezentat permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autoturismului şi polița RCA care era expirată din data de 15.10.2020.
În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului, poliţiştii au identificat 1.400 ţigarete de provenienţă extracomunitară şi mai multe articole pirotehnice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „contrabandă” și „efectuarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice”, iar bunurile în valoare de aproximativ 7.560 lei, au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 132/2017, cu amendă în sumă de 1.000 lei, totodată fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului și setul de plăcuțe de înmatriculare, din cauza lipsei poliței de asigurare auto RCA.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

În ziua de 24.11.2020, în jurul orelor 07.50, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E în afara localităţii Pârteştii de Sus, o femeie de 49 de ani din comuna Cacica a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune frontală cu un copac amplasat în afara carosabilului, în partea dreaptă a drumului.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Femeia de 49 de ani nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, din cauza leziunilor suferite, dar la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 24.11.2020, ora 19.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localităţii Ilișești, un bărbat de 57 de ani din comuna Vama a surprins şi accidentat un bărbat de 73 ani din orașul Solca, angajat în traversarea drumului prin loc nemarcat și fără să se asigure.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Ulterior, la spital, din cauza leziunilor suferite, bărbatul de 73 de ani a decedat.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 24.11.2020, în jurul orelor 10.53, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe DJ290 între localitățile Stamate și Hancea, autoturismul condus de un bărbat de 55 de ani din comuna Fântânele, înregistrat de aparatul radar din dotare în timp ce rula cu viteza de 147 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 90 km/h, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

Mai nouă Mai veche