Era urmărit de poliție tânărul care a murit în accidentul de la Grănicești? Imagini de pe camera de supraveghere

Iulian Iuliuță Scripcari, în vârstă de 20 de ani, a murit vineri seară, la Grănicești, după ce autoturismul BMW pe care îl conducea s-a izbit violent într-un stâlp. În urma impactului, autoturismu s-a rupt în două, iar tânărul șofer a suferit leziuni incompatibile cu viața.

După accident, pe rețelele de socializare martorii au afirmat că autoturismul BMW ar fi rulat cu viteză excesiv de mare pentru că era urmărit de autospecială de poliție, dar că echipajul s-ar fi îndepărtat din zonă în momentul în care s-a produs accidentul rutier. 

Pe imaginile suprinse de o cameră de supraveghere cu câteva momente înainte de producerea impactului poate fi observat autoturismul BMW care circulă cu viteză foarte mare și, în depărtare, pare să fie surprins și momentul impactului. 

După 20 de secunde, prin același loc trece și o autospecială de poliție cu semnalele luminoase în funcțiune. Mașina de poliție încetinește și virează dreapta pe un drum lateral. 

Imaginile par să confirme ipoteza urmăririi. În schimb, reprezentanții IPJ Suceava susțin că autospeciala suprinsă de camera de supraveghere era implicată într-o acțiune de informare privind măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. 


În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar în cadrul anchetei ne așteptăm să fie elucidat și acest aspect.

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche