FOTO Un incendiu izbucnit de la un televizor defect a făcut prăpăd, miercuri seară, într-o gospodărie din Voroneț. Proprietara a suferit arsuri la mâini și a fost transportată la spital pentru îngrjiri medicale

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit, miercuri seară, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Voroneț, incendiul fiind anunțat la 112 la ora 23.04.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul unei anexe, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. Toate clădirile din gospodărie erau construite în formă de „U”, cu bucătăria de vară pe centru (locul de unde a izbucnit incendiul), iar casa de locuit și adăpostul de animale dispuse de o parte și de cealaltă, pe laterale.

Au ars acoperișul bucătăriei de vară pe o suprafață de aproximativ 60 mp, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice și altele. S-au degradat pereții construcției, elemente de tâmplărie și alte bunuri.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 63 de ani, care a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare. Ulterior, femeia a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un televizor defect.

Incendiul a fost lichidat la ora 1:05, iar pompierii au salvat casa de locuit și adăpostul de animale, cu bunurile aferente.
Mai nouă Mai veche