Un bărbat care a cerut ajutor social pentru fiica lui gravidă, reținut în arestul IPJ Suceava. Individul a făcut scandal și i-a amenințat pe angajații Primăriei Horodnic de Sus pentru că cererea i-a fost refuzată

Luni, 16 noiembrie 2020, polițiștii Secției de Poliție Rurală 3 Marginea au fost sesizați prin 112 de către cu privire la un scandal la Primăria comunei Horodnic de Sus.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că în scandal a fost implicat Doru Ștefan Litră, din Horodnic de Sus, a cărei fiică este gravidă și urmează să nască. Luni, în jurul orelor 10.00, împreună cu soția sa, bărbatul a intrat în sediul Primăriei comunei Horodnic de Sus, în biroul asistentului social. Bărbatul i-a solicitat asistentei sociale să îi întocmească fiicei sale actele pentru a primi ajutor social, pentru că atunci când naște să nu plătească spitalizarea.

Văzând faptul că asistenta sociala refuză acest lucru, bărbatul a începută să provoace scandal, proferând injurii și amenințând-o cu acte de violență și cu moartea. De asemenea, a continuat să îi adreseze amenințări persoanei vătămate, spunând că pleacă la Rădăuți și dacă nu este gata dosarul până se întoarce, o va strânge de gât.

Fiind în imediata vecinătate a biroului persoanei vătămate și auzind amenințările cu acte de violență, martorul Lucian L. a intrat în birou și a încercat să discute cu bărbatul și să aplaneze conflictul, fără succes însă. În discuție a intervenit și Gheorghe Ș., acesta auzind cele întâmplate. Cei doi au încercat să îl evacueze pe Doru Ștefan Litră din interiorul primăriei deoarece provoca scandal și tulbura ordinea și liniștea publică.

În continuare, aflându-se pe holul primăriei, de față cu mai mulți funcționari publici ai primăriei care încercau să îl liniștească și să aplaneze conflictul, Doru Ștefan Litră a continuat să provoace scandal, să amenințe cu acte de violență și să adreseze injurii mai multor persoane tulburând ordinea și liniștea publică.

Polițiștii au dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca suspectul sa fie prezentat marți Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea dispunerii în continuare a măsurilor preventive care se impun în cauză. Ulterior, bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniștii publice” și amenințare”.
Mai nouă Mai veche