Un bax de petarde și 700 de pachete de țigări de contrabandă, confiscate de polițiști de la un bărbat din Pătrăuți

Marți, 24 noiembrie 2020, la ora 15.25, un echipaj din cadrul Secției Poliție Rurală 5 Dărmăneşti, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic pe DJ 208 V, pe raza localității Pătrăuți, autoturismul marca Hyundai, la volanul căruia se afla Florin R., de 38 ani, localnic. 

Șoferului i s-a cerut să prezinte interiorul autoturismului, prevăzut cu două locuri pentru persoane în partea din față și spațiu destinat transportului de marfă, în partea din spate. În partea din spate a autoturismului, au fost identificate mai multe produse alimentare achiziționate de la un hipermarket, cu factură emisă de către societatea în cauză.

Printre produsele alimentare, au fost găsite două sacoşe de rafie care conţineau mai multe țigarete de proveniență extracomunitară marca „Ashima”. De asemenea, în habitaclul autoturismului a fost identificată într-o pungă un bax cu articole pirotehnice tip P1 cu inscripția „Piccolo Corsar” și într-o altă pungă au fost identificate 10 țiple x 20 bucăți articole pirotehnice tip TP2.

Conducătorului auto i s-au solicitat documentele, cel în cauză a prezentat permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autoturismului, polița RCA a autoturismului în cauză fiind expirată din data de 15 octombrie 2020.

În continuare, șoferului i s-a cerut să facă dovada provenienţei țigaretelor și articolelor pirotehnice, acesta declarând verbal că nu posedă niciun document.

La sediul Secției Poliție Rurală Dărmăneşti, în temeiul art. 96, 97 C.p.p. s-a procedat la ridicarea următoarelor bunuri:  700 pachete a câte 20 de ţigarete, marca „Ashima”, fără banderole fiscale; 1 bax conținând 24 țiple a câte 10 fiecare, având 60 buc., articole pirotehnice tip P1, având inscripția ”Piccolo Corsar” și 10 țiple a câte 20 buc., tip TP2, având inscripția ”Tropic”.

Faţă de bărbat se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „Contrabandă” faptă prev. de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, modificată prin OUG 54/2010 și ”Efectuarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice”, faptă prev. de art. 37, alin. 1 din Legea 126/1995 actualizată.

Valoarea aproximativa a bunurilor ridicate în vederea confiscării este de circa 7.560 lei.

De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional cf. Legii 132/2017, cu amendă în sumă de 1000 lei, totodată fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului și setul de plăcuțe al acestuia, din cauza lipsei unei polițe valabile de asigurare auto RCA.
Mai nouă Mai veche