Un mesaj în limba română afișat în lanțul de hipermarketuri TESCO i-a revoltat pe românii din Marea Britanie

Lanţul britanic de hipermarketuri TESCO a afişat la unul din standuri un mesaj la adresa românilor, în limba română, în care avertizează cu privire la consecințele penale ale furtului din magazin. 

„Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penal. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, este afişul care i-a suprins pe românii din Londra.

Printre ei se numără şi Iolanda Costide, un arhitect român cunoscut în Londra, care până în 1995 a condus Asociaţia Culturală a Românilor din Anglia. Românca a reacţionat dur la vederea afişului şi a trimis o scrisoare de protest conducerii magazinului.

„Nu este demn ca un lanţ care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoţului. Trebuie să credem că toţi românii sunt hoţi, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului şi au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română? Vă rog cu amabilitate să îndepărtaţi astfel de afişe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenţia Comisiei pentru egalitate şi drepturile omului asupra practicilor dvs”, este mesajul transmis de Iolanda Costide.
Mai nouă Mai veche